De ce să mergi la Postmodern Jukebox?

De ce să mergi la Postmodern Jukebox?

În seara de 30 septembrie, Events-ul ne-a făcut o mare surpriză fanilor Postmodern Jukebox; au anunțat primul lor concert din România. Pe 1 octombrie dimineață intrasem în palpitații, inima-mi bătea tare, tare și mă rugam să nu fie vreo țeapă. Nu de alta, dar pățisem la fel cu AC/DC-ul acum vreo 6-7 ani când, după ce-mi cumpărasem biletele, auzisem că băieții din trupă habar n-aveau de concertul din București (nu era nici măcar pe lista lor de pe site). Am avut noroc că le-am luat de la Diverta – și nu printr-un Gigi care le are de la un alt Gigi – deci am putut primi banii înapoi.

pmj1

V-am mai spus (aici și aici) despre Scott Bradlee și Postmodern Jukebox. Fantasticii ăștia iau piese contemporane super cunoscute și le transformă în cover-uri vintage, majoritatea pe ritmuri de swing.

Poate vă întrebați cum a început totul. În 2010 Scott Bradlee avea 28 de ani și-ncerca să-și dea seama ce mama naibii să facă cu viața lui. Renunțase deja la școală și era musai să găsească o variantă de a-și plăti datoria pe student loan. Inițial nu-l prea încânta ideea să facă filmulețe pe YouTube, dar a încercat totuși. Și s-a gândit să facă un remake la Lady Gaga – „Paparazzi” împreună cu un band (contrabasistul Chris Anderson, saxofonistul Ben Golder-Novick, Brandee Younger la harpă și Emma Walker la voce). Așa că pe 20 februarie 2010 au înregistrat piesa:

Scott a denumit proiectul „Postmodern Jukebox” întrucât reprezenta aspirațiile lui academice eșuate. „Postmodern” pentru că era o combinație dintre nou și vechi, iar „Jukebox” deoarece se concentra pe piesele pop ce erau deja cunoscute publicului.

S-au îmbunătățit extrem de mult de atunci, fiecare clip nou are elementele lui specifice. „Only girl in the world”-ul Rihannei e filmat la lumina lumânării, „Hash Pipe”-ul băieților de la Weezer e în stilul anilor 1920 Great Gatsby, „Thrift Shop” – Macklemore e Grandpa Style. Dar sunt multe, multe piese faine. De la Justin Bieber și NSYNC până la Destiny’s Child și Coldplay. Pe canalul lor de YouTube găsiți restul clipurilor.

Acum două trei zile au făcut și un remake după „Heroes”-ul lui Bowie, în semn de susținere pentru cei care se luptă cu cancerul, donând banii din vânzările acestei săptămâni către Cancer Research Institute.

Deși mi-e greu să aleg, cred că preferata mea e „All about that bass”. Mă ia cu piele de găină chiar și acum. Video-ul a strâns aproape 12 milioane de vizualizări în aproape un an.

Și acum, tot ce trebuie să știți: ora 20:00, 29 mai 2016 (e duminică, deci nu trebuie să vă luați liber de la job), Sala Palatului, București, bilete în rețeaua Eventim.

Până atunci îi ascultăm pe Deezer, da?