Podcast mișto pe Spotify

Podcast mișto pe Spotify

Acum câteva zile am descoperit cel mai mișto podcast de pe Spotify. Și zic „cel mai mișto” pentru că am doar două pe care pe urmăresc episod cu episod :)) Atât de mult îmi place încât îl binge-uiesc de fiecare dată când sunt pe stradă.

Primul podcast care mi-a atras atenția e cel cu Candice și Casey Neistat, Couples Therapy. Acum vreo trei luni, Casey anunța într-un video că va apărea primul episod și de atunci am fost hooked. Sunt mare fan al acestei perechi și săptămânal aștept să ascult dialogul dintre ei, ce probleme și bucurii personale au mai întâmpinat. 

De ce am început abia acum câteva luni să ascult podcast-uri?

Pentru că n-am găsit vreunul care să mă atragă. Pentru că acasă sau la birou pun doar muzică. Pentru că nu-mi place să ascult chestii pe YouTube sau Facebook de pe telefon întrucât trebuie să stau cu ecranul veșnic pornit și să nu apăs pe altceva. Și pentru că nu-mi plăcea în mod deosebit nicio altă aplicație pentru a plăti accesul premium. 

Dar trăiască lansarea Spotify în România! Iar când am aflat că podcast-ul lui Casey va fi și pe Spotify, l-am urmărit constant. 

Dar cel care-mi place cel mai mult (remember locul 1 din 2 de care ziceam mai sus?) este Reply all. O prietenă mi-a povestit recent cu mare entuziasm despre un podcast foarte mișto despre internet, în mare parte. Cum a ascultat ea mai toate episoadele apărute până acum.

„OK, despre internet, dar mai concret despre ce se discută?”

„Hm, nu știu cum să explic, dar e fain rău! De exemplu, într-unul s-a vorbit despre cum o tipă primea apeluri de la mai multe numere, iar când răspundea era doar zgomot de fundal. Gen ori într-o gară, ori într-un magazin, ori într-un parc cu mulți copilași. Nu zicea nimeni nimic… Și apoi a aflat că îi era ascultat telefonul.”

„… Sună înfricoșător ca dracu! De unde entuziasmul?”

„Ascultă-l și vei vedea.”

Și așa am făcut.

Și-mi retrag mișto-ul adresat prietenei mele. Fiecare episod începe cu un telefon de la un ascultător în care-și prezintă ce chestie ieșită din comun i s-a întâmplat. Iar cei din staff investighează de unde a pornit problema, de ce a pățit omul respectiv asta, cine mai e implicat. Nu știu cum să-l descriu altfel decât jurnalism de investigație. Vă dau trei exemple:

  1. Soția unui tip a murit acum 10 ani. Acum lui îi apar reclame peste tot pe net cu poza ei pe ele. 
  2. Mama unei fetițe minore plânge în sala de judecată și povestește cum fiica ei a fost răpită și violată timp de 3 luni. De curând, a fost închis un website pentru că promova sexul cu copii.
  3. Despre cât de ușor e pici în plasă și să get phished. Un hacker te poate controla și să-ți ia datele nu doar atunci când apeși pe linkul „Ești al jdemii-lea utilizator, DĂ CLICK AICI să-ți primești cele jdemilioane de coco!!!”. O tipă din staff-ul emisiunii face un experiment și le întinde plasa colegilor ei. Iar ei află despre asta abia când înregistrează episodul.

Acum, la final, am o singură problemă. Aș vrea să ascult mai des podcast-uri, dar singurele mele căști sunt de tipul in-ear, iar în metrou sau trafic de Margheru nu fac față. Aș vrea să am unele tip headphones care să-mi acopere toată urechea :)) Iar de unele cu noise cancelling chiar n-am bani. 

Mno, voi ce podcast-uri pe Spotify ascultați? Mai dați-mi recomandări, acum c-am prins gustul… :))

Foto: Reply all