Eu când vreau să dorm, dorm

Eu când vreau să dorm, dorm

Dacă m-ar pune cineva să fac un top al plăcerilor mele, sigur somnul ar fi pe listă. Iar eu când dorm, păi dorm, nene! Poți să tai lemne pe mine. Rareori mă trezesc din cauza unui sunet, dar adorm apoi în secunda doi. Și mi se mai întâmplă să mă mai trezesc pe la 3-4 pentru vânătoarea nocturnă de ceva dulce. 

Cât eram studentă, mă trezeam pe la 13-14:00 pentru că proiecte, chefuri și berici seara. Dar de prin 2013, de când am început să lucrez, ora 11:00 foooarte rar m-a prins în pat. 

De când m-am mutat la casa mea, am hotărât ca dormitorul să fie un spațiu exclusiv al somnului. Deci seriale, mâncat, muzică, hanging out, chilling, frecat ridichea când n-am chef să fac ceva productiv -> restul casei. Dar mi-am făcut prostul obicei de a Netflizzz-ui. Adică a-mi pune un serial cât să adorm pe el. Volum mai mic și luminozitate la laptop mai scăzută. 

Cum arată pentru mine un somn plăcut?

Musai: două perne mari + una micuță + una mică și cilindrică pentru luat în brațe + una mare și cilindrică pentru luat între picioare. Nu știu cum, dar, cumva, mai am și eu loc în patul ăla printre toate pernele. Ah, și musai ceva de învelit, chit că e vară. Și dacă urmează o zi de weekend, masca de somn pe moacă. Apropo, ție nu ți se pare că parcă dormi mai bine când știi că nu trebuie să pui alarma să te trezească?

Iar cearceaful ar fi bine să fie cu elastic. Nu-mi place să mi se strângă cocoloașe de așternut sub mine. Bună, mă numesc Anca și sunt o ciudată. 🙂

Dar, cel mai important, cearceaful trebuie pus pe o saltea confortabilă.

Nu mai știu de unde mi-am luat salteaua pe care o am acum, dar îmi place maxim pentru că îndeajuns de tare. Pot să pun o cană pe ea, dar nici nu simt că dorm pe lemne. Multă lume mi-a lăudat-o, iar Al Meu spune că adoarme mai ușor.

Tocmai ce-am aflat de o saltea muuult mai mișto decât no-name-ul meu, și anume una cu chihlimbar. Da, ai citit bine. How cool is that?

Produsă la vecinii noștri bulgari, salteaua Amber are două fețe, șapte zone de confort, spumă de memorie și spumă cu chihlimbar. Ah, și efect de masaj.

De ce au ales chihlimbarul?

Nu e doar o piatră semiprețioasă, ci are și influență asupra corpului. Acum jdemii de ani se considera că chihlimbarul are proprietăți terapeutice și energii mistice, era o componentă a elixirelor nemuririi și leac pentru aproape orice în medicina populară. Revenind la era noastră, am înțeles că chihlimbarul e folosit ca materie primă în producția de acid succinic (biostimulator) ce are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antistres. 

dorm

Altă chestie mișto e că au un program în care poți testa salteaua Amber timp de trei luni (100 de nopți, mai exact) pentru a te decide dacă vrei să o păstrezi ori ba. Acum cinci ani când îmi căutam salteaua perfectă pentru noul meu pat, fundul meu a luat la rând cred că vreo 50 de saltele prin toate magazinele. Și când m-am decis că AIA e (a se citi „când m-am plictisit”), tot eram îngrijorată că dacă nu-mi mai place mâine, dacă mă trezesc strâmbă, dacă mă doare spatele, etc. Am avut noroc și încă nu m-am trezit cu coloana ghiocel.

Deci felicit ideea lor de 100 de nopți în care le poți testa salteaua. Și dacă e să nu-ți convină, vei primi toți banii înapoi și plătesc ei și transportul returului. 

La câte beneficii are salteaua asta, cred că și doarme pentru tine.