Dubios ori ba? [3]

Dubios ori ba? [3]

După episodul 1 și 2, hai să vă dau și partea a treia din „Dubios ori ba?”, adica o serie de exemple ce par la prima vedere niște idei bune, dar dacă te mai gândești puțin, ori sunt macabre, ori rămâi „Dar… de ce așa ceva?”. Hai să începem.

1. Artă inutilă

Se zvonește că arta din ziua de azi e din ce în ce mai greu de înțeles. A se vedea exemplele cu tablourile super super simple (eventual doar o dungă verde/roșie/albastră în centru) ce se vând cu milioane de dolari. Iar eu când aud o d-asta îmi vine să-mi iau markerele din casă, să mă leg la ochi și să dau aiurea pe foaie, visând să o vând cu măcar câteva zeci de mii de euro.

Dar revenind la primul exemplu din „Dubios ori ba?”, artisa Katerina Kamprani a lansat acum ceva vreme proiectul „The Uncomfortable”. Architecta și-a imaginat cum ar arăta obiectele pe care le folosim zilnic dacă ar fi complet inutile. Pregătiți-vă de o doză mare de frustrare înainte să vedeți următoarele fotografii:

Un pahar din care n-ai cum să nu dai pe tine vinul roșu

uncomf_4

O farfurie cu blană (poate a lui Fizz?)

uncomf_3

Juma’ de scaun
uncomf_2

O stropitoare, mă rog, un fel de stropitoareuncomf_1

Sursa foto + alte obiecte din colecția „The Uncomfortable” găsiți pe site-ul oficial.

2. Față pe față.

Băieții de la Firebox au venit cu ideea proiectului „Freak Masks”, niște cagule de schi personalizate cu fața ta, fața cuiva sau, de ce nu, orice fel de mâncare ori animale. Tot ce trebuie să facă cei interesați e să-și încarce o poză de calitate mare a obiectului ce-l vrea pe masca de schi. Firebox o vor printa și ți-o vor trimite gratis prin poștă.

freak masks

Băi, e macabru rău! Păi să mă trezesc cu-n d-ăsta în casă sau care mă urmărește pe stradă, aș fi de două ori mai panicată. E o idee de afacere, totuși, dar cred că îți poți face singur cagulă d-asta la orice print shop.

freak masks_2

freak masks_3

freak masks_4

Sursa foto, alte poze dubioase cu cagulele, precum și modalitatea de achiziție, aici.

3. Nopți albe pentru zile negre

Co-fondatoarele următorului produs sunt două gemene (Miki și Radha) și o prietenă de-a lor (Antonia) care, în 2010, au avut o idee în legătură cu o altă soluție pentru femeile la menstruație.


Dacă ești destul de idiot/idioată să crezi că ăsta e un subiect tabu pentru tine, te invit să nu mai citești în continuare și să te ascunzi într-o peșteră pentru restul vieții.


După trei ani de teste înainte de lansare, THINX-ul, lenjeria intimă special creată pentru aceste situații „minunate”, e făcut din patru straturi super subțiri, nemaiavând, teoretic, nevoie de absorbant, tampon, cupă mentruală sau alte metode de protejare.

Povestea lor este următoarea: când Miki a fost prin zona rurală a Africii de Sud, a întâlnit o fetiță de 12 ani. Întrebând-o de ce nu e la școală la ora aia, fetița i-a răspuns „pentru că e săptămâna rușinii pentru mine”. Apoi Miki a aflat că 100 de milioane de fete din lume lipsesc de la școală pentru că n-au obiectele sanitare necesare pentru a se descurca pe perioada menstruației. Așa că cele trei gagici au inventat THINX. Iar un procent din vânzări se duce către AFRIpads, un business din Uganda ce produce absorbante speciale pentru fetele din familiile africane sărace.

Din câte am înțeles pe site nu e de unică folosință, deci se poate spăla; dar, nu știu, tot e dubios. E o idee bună ce pornește de la o problemă reală, dar nu cred că m-aș risca să folosesc.

thinx 2

Sursa foto și metoda de cumpărare aici.

Dacă aveți alte idei Dubioase ori ba, lăsați-le într-un comentariu aici.