Barry - filmul despre viața lui Barack Obama

Barry – filmul despre viața lui Barack Obama

Îmi plac mult filmele inspirate din fapte reale și cele biografice. Primul care-mi vine în minte e „Concussion” cu Will Smith interpretându-l pe Dr. Omalu ce a descoperit traumele cerebrale cronice la sportivii de performanță din echipele de fotbal american. E foarte mișto, vi-l recomand cu toată inima.

Dar revenind la titlu, aseară au apărut pe Netflix niște filme și seriale noi. Căutând ceva care să-mi ofere fundal sonor pentru a adormi ca un prunc, am văzut în lista aia o poză cu un tânăr negru și creț și titlul „Barry”. Instant m-am gândit la Obama, iar cele 2 rânduri de descriere au confirmat: „Long before he sought the presidency in Washington, DC, he was a college kid in New York in search of himself.” Evident că am dat click și am sorbit fiecare minut.

Barry, după cum era numit în copilărie, ajunge la 20 de ani în New York la facultate. Născut dintr-o mamă americană și un tată kenyan, simte că nu se integrează nici în grupul albilor, nici în cel al negrilor, întreaga poveste a filmului învârtindu-se, de altfel, în jurul problemelor și discriminării rasiale din acea vreme.

După aproape două ore, am fost nevoită să caut alt film pe care să adorm.

Vi-l foarte recomand să-l vedeți și voi. Iată mai jos și trailerul:

Am înțeles că mai e un film apărut în august, „Southside with you”, despre prima întâlnire dintre Barack și Michelle. Vreau să-l văd cândva curând și pe ăsta.