Undercloud - Festival de teatru independent de orice

Undercloud – Festival de teatru independent de orice

Prima întâlnire cu teatrul am avut-o în clasa a cincea când eram Domnul Goe. A doua întâlnire am avut-o la liceu. Aflasem eu că era la mine în Bacău un festival de teatru în limba engleză și m-am gândit să merg cu niște prieteni să căscăm gura. Mi-a plăcut super mult tocmai pentru că era organizat în totalitate de liceeni, mergeam în fiecare vară să văd piesele, așa că am fost organizator la Ingenious Drama Festival 2009, ediția a zecea.

10530914_820156718024559_95845380912189496_n

În altă ordine de idei, astăzi a început Undercloud, festivalul de teatru independent. Cea de-a VII-a ediție are și o latură internațională, având piese de teatru și din Marea Britanie, Franța și Ungaria.

Dincolo de latura internațională de anul acesta, festivalul își păstrează caracterul de concurs pentru producțiile românești. Spectacolele care participă în secțiunea On vor fi jurizate de: actorul George Ivașcu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu, criticul de teatru Iulia Popovici și vor fi premiate în cadrul Galei Undercloud din 11 septembrie.

Undercloud are loc anul acesta în perioada 1-11 septembrie la Clubul Țăranului și la Muzeul Național al Țăranului Român, iar biletul este 35 lei și îl puteți achiziționa de pe www.bilete.ro. Îi puteți vedea în cadrul conferințelor, concertelor și spectacolelor pe Oana Pellea, Marcel Iureș, Marius Manole, Maia Morgenstern, Marian Râlea, Lia Bulgar, Andi Vasluianu, Magda Catone, Vlad Zamfirescu, Claudiu Bleonț și mulți alții.

Programul celor 32 de spectacole atât cele din cadrul, cât și cele din afara concursului îl puteți găsi aici.

Ne vedem acolo!