Ticurile și ritualurile lui Rafael Nadal

Ticurile și ritualurile lui Rafael Nadal

Îi știți pe muzicienii ăia care au diverse cereri mai mult sau mai puțin bizare atunci când au rezervare la un hotel? Să aibă în cameră doar Pepsi (nu Cola), lumănari parfumate, șampon cu fructul pasiunii sau Grande Iced Peppermint White Chocolate Mocha de la Starbucks? Liste lungi de obiecte care-i ajută să se relaxeze sau să se concentreze mai bine înaintea unui concert. Cam așa e și Rafael Nadal. Are o grămadă de obiceiuri când intră în teren, o parte din ele fiind ticuri și superstiții.

1. Nu calcă pe linii și tot timpul trece tușa cu dreptul.

Gif amuzant:

2. Cele două sticle TREBUIE poziționate PERFECT: în linie dreaptă, cu etichetele îndreptate spre mijlocul terenului în care urmează să joace.

Întâmplare amuzantă:

3. Intră tot timpul în teren cu o rachetă în mână, deși termobagul din spate e plin de rachete.

4. Eu chiar cred că Rafa poartă tot timpul aceeași pereche de chiloți. De când îl știu eu și-i tot scoate din fund fără niciun stres.

5. După minunații chiloți scoși din fund, înainte de fiecare punct jucat își ridică tricoul de pe umărul stâng, apoi cel drept, apoi mâna dreaptă parcurge traseul nas -> urechea stângă -> nas -> urechea dreaptă. Ai zice că vrea să-și dea părul după urechi, dar oricum nu mai are plete și poartă și bentiță. În tot timpul ăsta, el bate mingea cu racheta, pentru ca apoi să o mai bată de 4-5 ori normal. Având în vedere că de obicei se dă avertisment când tragi de timp și bați mingea juma’ de minut, chiar nu înțeleg de ce el are voie să facă tot ritualul ăsta.

6. Pentru a alege cine servește prima dată, arbitrul dă cu banul. În timpul ăsta, Rafa zici că e pe arcuri și apoi bagă sprint până la tușa de fund.

7. Șosetele trebuie să fie tot timpul la aceeași „înalțime”.

Poate că pare nebun sau obsesiv-compulsiv, dar părerea mea e că prin trucurile astea mici își ține mintea ocupată pentru a nu se gândi la alte prostii și a rămâne focusat pe joc.

Despre cât de mișto e tenisul, v-am povestit deja aici. Lasă, Rafa, să știi că noi te iubim așa cum ești!