3 TED talks faine

3 TED talks faine

Ellen DeGeneres, audiții Britain’s și America’s Got Talent, Whose Line Is It Anyway, BuzzFeed, surprize cu soldați care se întorc acasă, TED și TEDx talks. Dacă fac „greșeala” să văd un clip din cele de mai sus, pierd minim o oră uitând-mă la alte clipuri recomandate de YouTube.

Având în vedere că nu citesc atât de mult pe cât aș vrea, speech-urile de la TED sau TEDx îmi plac maxim. Nu contează dacă-s noi sau urcate acum 5 ani, dacă au un titlu mișto și nu mă plictisesc după primele minute, binging all day, tati! Cele trei clipuri pe care vi le recomand azi sunt:

 1. The Magic of Not Giving a F*** | Sarah Knight | TEDxCoconutGrove

După 15 ani de lucrat în publishing, Sarah Knight și-a băgat picioarele în viața de corporație, și-a dat demisia, a vândut tot ce nu avea nevoie din casă și s-a mutat pe o insulă tropicală pentru a descoperi ce anume o face pe ea fericită. „I stopped giving a fuck to working for a corporation, wearing pants, and taking those long subway commutes. And I started giving my fucks to working for myself, wearing bikinis, and taking long walks on the beach.” Pentru că da, asta ne învață Sarah în cele 12 minute amuzante, dar și de-ce-nu-m-am-gândit-și-eu-la-asta: cum și de ce e bine pentru tine și pentru restul să spui „nu” atunci când vrei să faci asta, dar fără să pari măgar și să-i rănești pe cei dragi ție. 

2. How to Magically Connect with Anyone | Brian Miller | TEDxManchesterHighSchool

Mulți dintre noi suntem fascinați de iluzii și magie. Dar mă frustrez de fiecare dată când văd una pentru că vreau să aflu cum se face. Paradoxal, nu caut niciodată pe net soluția. Da, sunt Anca și sunt o ciudată. Dar revenind la clipul de mai jos, Brian Miller povestește cum a folosit magia pentru un tip orb prin diferența de perspectivă și cum acest skill l-a ajutat să mențină relații de lungă durată cu cei din viața lui. 

3. Go with your gut feeling | Magnus Walker | TEDxUCLA

Tipul ăsta e maxim! A renunțat la școală la 15 ani, s-a mutat în State la 19 și de atunci a reușit să-și facă o companie de îmbrăcăminte, un studio pentru filmări și un business de restaurări mașini. Totul pentru că era super pasionat, fără niciun plan pentru viitorul îndepărtat, dar cu foarte mult bulan. Ah, și e mare fan Porsche. Uite-i povestea mai jos:

Sper că v-au plăcut și voi încheia cu: