Recomandări pentru Roma?

Recomandări pentru Roma?

Buongiorno. Come sta? Mi chiamo Anca și v-am spus că peste o lună plec la Roma. Nu știu alții cum sunt, dar eu nu prea apuc să mă plimb prin lume. În speranța în care nu voi pierde avionul, voi vizita capitala pentru prima oară. Încă nu am reușit să mă interesez ca lumea de cazare, mâncare, obiective turistice, etc, dar am început să întreb lumea care a fost deja în Roma.

Am aflat următoarele până acum:

– fără teniși ori săndăluțe cu talpă subțire! Majoritatea Romei are piatră cubică și risc să ajung seara în cameră cu bătături și alte minunății. Deci mi s-a recomandat să mă încalț cu adidași sport.

– nu există KFC la ei. Mersi, Baron, pentru pont :))

– pastele sunt superbe, pizza așa și așa, întrucât îți pun doar trei ingrediente. Cică așa-i la pizza tradizionale.

– la Vatican e fain, dar stai la vreo trei cozi (una de bilete, una în care te caută de metale, droguri și alte nebunii pe care le poți folosi pentru a-i da în cap papei și încă una) și e cam scump. Pot cumpăra online biletul din timp, dar asta mă scutește doar de o coadă.

– fără gelato chiar din buricul târgului. Înghețata/felia de pizza nu e neapărat mai bună dacă o cumperi din față de la Fontana di Trevi. Capcanele astea turistice sunt peste tot.

– „Nu, Anca, n-ai nevoie de selfie stick sau geantă din piele de bizon!”

– la metrou e nebunie mare, de vreo două ori mai aglomerat decât în București.

– fără apă din supermarket, e apă potabilă la țâșnitori.

– la prânz se închid majoritatea magazinelor pentru câteva ore.

Nu am apucat să verific pe net tot ce-am aflat momentan, dacă e pe bune ori ba, dacă s-au mai schimbat treburile de când au fost prietenii mei până acum, etc.

De aceea am nevoie de ajutorul vostru, per favore! Vom fi 4 gagici în perioada 10 (vineri) – 15 (miercuri) iulie. Vă rog să veniți cu recomandări, sugestii, dos & don’ts despre Roma în legătură cu următoarele aspecte:

– cazare -> noi am vrea să găsim ceva pe airbnb, dar nu e musai; preferabil să nu ne dăm juma’ de salariu pe cazare, totuși, pentru 5 nopți;

– papa bun -> nu sunt neapărat fan al înghețatei, doar cea la cornet (da, eu sunt aia care cumpără de la automatele, probabil nespălate de 5 ani, din parc). În principiu ne vom lua chestii de la supermarket, dar vrem musai să mâncăm măcar o pizza, o pastă, alea alea;

– vizitat -> ce anume se merită la bani și la soarele de iulie?

– pub-uri și terase mișto?

– străduțe faine de luat la pas? Mai mult ca sigur vom pleca de dimineață și vom ajunge noaptea în cameră, deci suntem fane a mersului pe jos că face piciorul frumos.

Deci, puteți să mă ajutați? Dacă sunteți drăguți, poate vă aduc ceva din Roma 🙂

Grazie, arrivederci!