PR&Ad Fair are cei 7 ani de acasă

PR&Ad Fair are cei 7 ani de acasă

Anul II de facultate, 2011 toamna. Cu emoții mă duceam la interviul de recrutare într-o asociație studențească, PRIME România, cu scopul de a face ceva productiv în anii facultății. După ce m-am rătăcit nițel printre străduțe, am ajuns în Hobby Cafe. M-a întâmpinat o fată rugându-mă să iau o cafea și să mai aștept un picuț. Roșie-n obraji, m-am așezat într-un colț, îmi repetam răspunsurile-n cap, dar toate mi se păreau cam cretine. Cred că era primul interviu la care fusesem până atunci.

Iar cele două fete ce m-au chemat la masa lor erau foarte zâmbărețe și curioase să mă cunoască. Văzându-mă că mă bâlbâiam, că-mi ardeau obrajii și că mă jucam nonstop cu inelul (și acum țin minte perfect momentul), mi-au zis că n-am de ce să am emoții și să le mai spun chestii despre mine pentru a mă calma. Am avut câteva mini-probe de rezolvat. Păcat că nu mai știu ce le-am zis, dar s-au amuzat când au auzit răspunsul meu pentru „imaginează-ți un dialog între un bec și un neon”.

Trecusem de interviu, eram în PRIME și, după alte interviuri, am devenit membră a departamentului de HR și organizator PR&Ad Fair 2012, singurul târg de job-uri & internship-uri în PR și publicitate din țară. HR-ul ca HR-ul, dar în organizarea PR&Ad Fair-ului m-am regăsit cel mai tare. Ca treaba să fie treabă, am acceptat coordonarea ediției din 2013, după patru luni de rugăminți și puppy-eyes din partea fostei mele „șefe”.

echipa befair 2013

Prima ședință cu echipa de organizare PR&Ad Fair 2013

Împreună cu două colege de coordonare, am reușit să ținem în frâu 11 copilași (da, pentru 7 luni au fost copiii noștri) curioși și puși pe treabă, să-i învățăm cum știam și noi mai bine care-i treaba cu organizarea de evenimente. Am început de la cum să dea un telefon, cum să trimită mailuri profi, dar și friendly în același timp, cum să-și pună o semnătură la mail, până la întâlniri cu sponsorii, păstrarea legăturii cu agențiile sau cine de ce anume se ocupă efectiv în timpul evenimentului. Am atâtea povești frumoase și amuzante din această perioadă încât nu-mi ajunge o singură postare pe blog. A fost super muncă, a fost greu, dar al naibii de frumos! Am cunoscut o mulțime de oameni mișto, chit că erau PRIME-iști, speakeri, parteneri, cu care chiar aș ieși la o bere să vorbim câte în lună și-n stele.

befair 2013

Ce contează că lipseau orele de somn? Echipa PR&Ad Fair 2013 era cu zâmbetul pe buze chiar și la finalul eventului

Dar, după melancolie și 2-3 suspine lacrimogene, să revin la titlul articolului. PR&Ad Fair face 7 anișori și vă invită pe toată lumea la târg, dar și la conferințele și workshop-urile din domeniul comunicării. Urmăriți blogul meu, dar în special Facebook-ul PR&Ad Fair. Mi-a șoptit o păsărică faptul că veți afla în curând mai multe detalii despre ediția din acest an.

Stay tuned!