Mordorienii sunt speciali

Mordorienii sunt speciali

Exceptând târnăcoapele și strigătele de împerechere ale muncitorilor, Mordorul este un loc chiar liniștit. Tot ce mai poți auzi sunt copiii jucându-se în fața blocului, niște pisici certându-se sau micii sfârâind pe grătar. Blocul meu, de exemplu, este gata, toate apartamentele sunt cumpărate, deci am scăpat de vecinul care-și pune parchet în apartamentul de deasupra mea. Nici bormașina vecinei de lângă mine nu mă mai trezește la ore imposibile. Aproape devenisem prietene… cu bormașina, nu cu vecina. E exact cum zice Make:

În București, trilurile țiganilor cu „Fiare vechi, fiare vechi luăm!” se pot auzi aproape în fiecare zonă a capitalei. Această compoziție muzicală vocală este de rang înalt, rotunjind brandul personal al soliștilor. Având biroul în zona Victoriei, mi-e imposibil să scap de recital. Partea bună din Mordor e că, de un an de când locuiesc aici, n-am avut șansa să ascult acest mini-concert. Chiar sunt fericită că nu se laudă nimeni pe aici că e dispus să ia fiare vechi.

Acești țigani de București (dacă pot să îi numesc așa) sunt de bun simț, cinstiți și nu fură de prin curțile oamenilor. Își promovează serviciile pe care le pun la dispoziție și anume să te ajute să scapi de fierăria de care n-ai nevoie din casă. Makes sense. Ei bine, Mordor-ul e mai special. Că de ce să fim și noi în rândul lumii?

Un domn a filmat o bătrânică în Mordor care fura niște lemne dintr-o grămada de pe marginea drumul, cel mai probabil lăsate acolo pentru diverse reparații ulterioare. Din păcate, clipul este uploadat pe Facebook pe un cont de friend, deci nu este public pentru toți, așa vă voi face un rezumat. Este un dialog scurt între domn și bătrânica ciorditoare. Amuzant e motivul pe care-l dă nonșalant băbuța când domnul o întreabă „De ce luați de acolo?”: „Pentru că o să mai aducă.” Las, just in case, video-ul aici.

Deci, dragii moșului, aveți dovada că mordorienii sunt creativi.