M-a sunat vineri o doamnă de la PSD Suceava...

M-a sunat vineri o doamnă de la PSD Suceava…

Cei care organizează evenimente sigur știu alea primele 2-3 ore de stres de când începe eventul până se liniștesc apele și pricepe toată lumea ce are de făcut. Ei bine, vineri și sâmbătă am avut Droidcon-ul meu cel drag și iubit. Pentru că voiam ca totul să iasă perfect și să nu le lipsească nimic invitaților și speakerilor, eram împărțită prin toată locația rezolvând 7 lucruri în același timp. Vineri dimineață, 10 octombrie, după ce rezolv tot, o țin de mână pe prietena mea Cafeaua și ieșim afară. La un moment dat primesc un apel de la numărul 0755.504.918 (da, îmi permit să public numărul, veți vedea voi de ce):

– Bună ziua! Doamna Anca Pintilii?

– Da. Cu cine vorbesc?

– Mă numesc Xuleasca (n-am reținut numele) de la PSD Suceava.

– Ăăăă, așaaa.. (singura mea legătură cu Suceava sunt bunicii mei care n-au nicio treabă cu vreun partid)

– Am numărul dumneavoastră de la Boiciuc Nicoleta și mi-a spus că sunteți o simpatizantă a domnului Victor Ponta. Facem o verificare. Este adevărat?

(Eu m-am făcut verde-albastră la față) – Foarte bine că faceți verificarea asta pentru că 1. habar nu am cine e Nicoleta Boiciuc; 2. nu știu încă pe cine voi vota, dar știu sigur cu cine nu voi vota, cu Victor Ponta… Dați-mi, vă rog, numărul doamnei print-un SMS.

– Da, sigur. Vă mulțumesc frumos! O zi bună!

Primesc instant un mesaj cu ”Boiciuc Nicoleta 0749.839.395”. Fericită că am un motiv să-mi vărs tot stresul pe cineva și că am cui să-i umplu frigiderul, o sun pe respectiva.

– Bună ziua! Doamna Boiciuc Nicoleta?

– Da…

– Sunt Anca Pintilii.

– …

– M-a sunat o doamnă de la PSD Suceava spunându-mi că dumneavoastră ați informat-o cum că aș fi o simpatizantă a domnului Victor Ponta.

-… (pauză pentru că sigur nu se aștepta ca cineva să-i strice călduroasa dimineață de vineri)

– Mă cunoașteți de undeva?

– ….. Ăăăă, nu….?

– Și ce bază de date ați cumpărat de aveți numele și numărul meu de telefon în ea?

– … Ăăăă, știți… nu știu exact din ce bază de date… erau mai multe… (ea probabil crezând că eu sunt din vârful muntelui și crezând că poate mă duce cu Pontișorul…pardon…zăhărelul). Voiam să vă dau un tricou cu Victor Ponta..

– Wow, mulțumesc! Mă interesează tricoul cu Ponta la fel ca „susținerea” mea pentru el, adică zero.

– Ah, nu, dar nu scrie „Victor Ponta” pe el.

– (deja aveam chef de miștocăreală maximă) Păi și cum? E moaca lui Ponta pe tricou?

– Nu, nu, e doar roșu.

– Doamnă, dacă vreau un tricou roșu mă duc în Obor și-mi iau tricou roșu. Nu asta e problema…

– Dacă nu vreți tricou cu Victor Ponta, nu vi-l trimit.

– Doamnă, mă ascultați puțin?! Nu mai pot eu de tricoul dumneavoastră… Problema mea e că puneți mii de români pe lista de „susținători” ai lui Ponta fără să îi întrebați înainte.

– … (zici că era picată din plop, jur)

– Să mă aștept să votați și în locul meu sau cum? Nu de alta, da’ să știu și eu…

– Aaaa, nu, cum să facem așa ceva?

– Pe bune, doamnă?! Ca recomandare, așa, scoateți dracu toate numerele și numele pe care le-ați băgat de-am boulea pe listă și întrebați înainte, da?

– Ăăă, da, bine. Deci nu vreți tricoul?

Și-am închis telefonul.

Deci, dragii mei, băgați-vă în agenda telefonului „Boiciuc Nicoleta/Dobitoaca PSD 0749.839.395”. V-a sunat și pe voi PSD Suceava sau doar eu sunt norocoasa?