Ed Sheeran face cover-uri mișto

Ed Sheeran face cover-uri mișto

Ed Sheeran e unul dintre artiștii de pe lista mea de „băiatu’ ăsta când vine și pe la noi? :(”. I-am ascultat albumul X (Deluxe Edition) de multe ori pe repeat și tot nu m-am săturat de el. E ceva cu Sheeran ce te face să devii dependent de el. Nu știu dacă e vocea, părul roșcat sau accentul british.

Există cover-uri și cover-uri. Unele sunt mult mai nașpa decât originalul, dar altele… ‘nezăule… sunt sublime. Ed Sheeran are destule piese proprii pe care le știe deja toată lumea. Așa că iată mai jos o listă cu 10 cover-uri care m-au atins pe mine la corason:

1. „Drunk in love” – Beyonce

Piesa asta e una din plăcerile mele vinovate. Acum că am găsit și cover-ul, nu știu care-mi place mai mult. Hmm… Aici e și o variantă cu Sia și Grouplove, dar din păcate am doar audio. I bet it looked awesome.

2. „We found love” – Rihanna & Calvin Harris

De exemplu, originalul la asta nu ma coafează prea tare, dar cover-ul mi se pare mai „ascultabil”.

3. „Feeling good”- Michael Buble

Nu mă întrebați de ce, pentru că nu știu, dar piesa asta-mi inspiră feeling-ul din „I see fire”. Și da, știu că și asta a lui Buble e cover, dar sună altfel.

4. “No Diggity/Thrift Shop” – Blackstreet/Macklemore & Ryan Lewis

Colaborarea cu Passenger a ieșit numa’ bună. A se servi cu bătut ritmul cu piciorul pe podea.

5. „Empire State Of Mind” – Jay Z & Alicia Keys

Aici recunosc. Îmi place mai mult originalul; varianta aia de te ia cu dubioșenii pe șira spinării pe refren.

6. „Royals” – Lorde

Țineți minte când a apărut piesa asta? Parcă era singura melodie de pe planetă. Toată lumea era spălată pe creier și o fredona peste tot. Chit că le plăcea sau nu, „Royals”-ul le rămănea în cap.

7. „Baby One More Time” – Britney Spears

Un om c-o chitară (vorba lu’ Despot). Și o poză cu Hendrix pe fundal. Cover făcut clar la caterincă, dar care a ieșit chiar fain.

8. „Skinny Love” – Bon Iver

Am avut atât originalul, cât și varianta lui Birdy pe repeat destule zile. Mă gâdilă la inimioară și cover-ul roșcatului.

9. Hallelujah – Leonard Cohen

Să cânți piese de ale lui Cohen e un risc mare. Mulți au făcut cover-uri după Hallelujah, dar la puține ți se face pielea de găină. Cum ar fi varianta lui Sheeran.

10. Wish you were here – Pink Floyd

Să încheiem frumos cu un cover al băieților de la Pink Floyd. N-am găsit un video care să fie mai e Doamne-ajută, dar vă las pe voi să vă imaginați cum a arătat totul.

Deci, băiatu’ ăsta când vine și pe la noi?