Dubios ori ba? [2]

Dubios ori ba? [2]

Duminica trecută am deschis o nouă categorie pe blog, „Dubios ori ba”, cu diverse produse/idei/etc ce par chiar decente inițial, dar totuși rămâi cu un gust amar după.

Astăzi vă mai dau trei exemple.

1. Torturi pentru ocazii speciale

Știți scena aia din F.R.I.E.N.D.S. cu Joey căruia îi plăcea plăcinta făcută de Rachel cu gem, carne și șarlotă? În acest caz, „tórturi” = „tortúri”, întrucât un food artist, Annabel de Vetten, probabil s-a gândit: „Bă, de ce să fiu eu ca toată lumea? Hai să fac cele mai ciudate și ieșite din comun torturi!”. Eu sunt mare fană dulciuri, dar chiar nu știu dacă aș hali cu cea mai mare poftă un tort în formă de mâță cu mâini de om (tort ce toarce și apoi țipă datorită unui senzor de mișcare).

tort 1

Sau tort în formă de cap de porc.

tort 2

Sau în formă de intestine.

tort 3

Sursa foto, precum și mai multe torturi de-ți vine întâi să vomiți și abia apoi să le mănânci, aici.

2. Pisicuță, pis, pis, pis.

Nu e atât de scump să ai o pisică drept animal de companie (mâncare, nisip, etc). Dar sunt alte chestii de care trebuie să ai grijă: să nu lași geamurile deschise dacă n-ai plase, să nu stea singură prea multe zile, să nu uiți să-i dai de mâncare, vaccinuri, ș.a.m.d. Din nu știu ce motiv, doi băieți de la magazinul online Vat19, recunoscut pentru produsele stranii, au inventat pisica non-pisică.

not a cat cat 1

Not-a-Cat Cat este un animal de pluș ce arată exact ca o pisică blănoasă și răsucită. De ce am spus că nu le-am înțeles motivul acestui produs? Pentru că acești băieți nu doar că au venit cu un prototip de jucărie de pluș, ci au și introdus proiectul pe Kickstarter și caută investitori pentru a-și fabrica pisica non-pisică. Da, înțeleg că nu te ia strănutul și alergia când iei animalu’ non-animal în brațe. Da, înțeleg că adormi bine cu moaca pe blana moale. Dar totuși…

Video-ul da, e mișto și funny, dar să mor de aș da bani pe așa ceva.

3. Ghici pisoar ce-i?

Știu persoane care nu pot să facă pipi dacă e cineva ce poate să le audă prin preajmă. Gen se țin până se întoarce persoana în bar sau dau drumul la apă. De aceea m-au amuzat, și indignat în același timp, pisoarele din băile băieților. Am înțeles că există două reguli nescrise: „să nu tragi cu ochiul la vecini” și „tot timpul trebuie să fie minim un pisoar liber în stânga și unul în dreapta”. Dar, na, nu e toaleta mea, deci nici problema mea. Cică exista în toaleta mall-ului din Bacău niște imagini cu gagici care se uitau la „obiectul muncii” în timpul… micțiunii.

Dar Marcel Duchamp a dus totul la nivelul de artă. În 1917, acesta a avut o expoziție ce includea un nou tip de pisoar. De atunci, utilizând diverse obiecte, din ce în ce mai mulți artiști au încercat să schimbe imaginea banalului pisoar în care un bărbat petrece, probabil, 15-30 secunde (depinde câtă bere are la bord).

Acum, da, sunt mișto și ieșite în comun, dar ai putea să scoți tot lichidul ăla din tine când o ai pe Fecioara Maria în față? Sau o ghilotină deasupra?

 Dacă aveți alte idei Dubioase ori ba, lăsați-le într-un comentariu aici.