Cum fu la TELUS Days of Giving 2017

Cum fu la TELUS Days of Giving 2017

Oh boy, oh boy, oh boy! Long time no volunteer. Mi-a fost dor să fac un gest frumos pentru altcineva, deja am avut prea multe weekend-uri de frecat menta, pahare de vin și Netflix & chill. Vă spuneam aici că am fost invitată să ajut la „construirea” vacanței de vară a copiilor de la HOSPICE Casa Speranței din Adunații-Copăceni. Deci, pe scurt, ce s-a întâmplat pe 10 iunie?

TELUS International și HOSPICE Casa Speranței s-au reunit din nou pentru a ajuta copii cu afecțiuni rare sau incurabile. Din diverse motive, eu am ajuns în Copăceni abia pe la 11:00 și-am aflat că voluntarii au început să muncească pe brânci încă de dimineață. Ca să vă faceți o idee, din 350 de persoane, când am ajuns eu, nu era nimeni la coadă la cafea. O mare de omuleți cu tricouri albe TELUS plantau copăcei, vopseau locul de joacă, mutau și/sau asamblau mobilă, văruiau, cărau ghivece imense cu plante, de toate. Eu m-am ocupat doar de vopsit un foișor care va fi un loc de activități pe timpul verii, mai ales când îi va prinde ploaia pe puști.

Oferindu-și o zi din săptămână centrului socio-medical HOSPICE Casa Speranței de la Adunații-Copăceni, voluntarii au renovat o clădire pentru a fi transformată în Tech House. Acesta va fi un centru educațional dotat cu cea mai recentă tehnologie (VR, realitate augumentată și inteligență artificială) care va îmbunătăți terapia copiilor cu afecțiuni rare sau incurabile. Prin joacă, totul devine mai ușor și mai amuzant. Gândiți-vă așa: printr-un simplu joc de tenis cu controllerul pe Wii, copiii lucrează la mușchii de la braț și bust.

Câțiva copilași au avut și-un mic moment artistic de cântat și dansat. Eram cu toții în jurul lor și-i aplaudam, iar când au început cu „Dacă vesel se trăiește, fă așa” o mare de oameni imita gesturile puștilor, a fost incredibil de amuzant. 

Câteva cifre:

  • 400 de copii vor primi îngrijiri speciale, iar 300 vor fi primiți anual în tabere tematice;
  • ,,În România, peste 5.000 de copii suferă în prezent de afecțiuni ce le scurtează viata. În ajutorul acestor copii și al familiilor lor, TELUS International a inițiat un parteneriat cu HOSPICE Casa Speranței, cel mai important centru de caritate pentru îngrijire paliativă din sud-estul Europei. Vrem cu adevărat să îmbunătățim condițiile de îngrijire a acestor copii”, spune Jeffrey Puritt, Președinte și CEO al TELUS International, care a venit în România pentru acest eveniment;
  • prin finanțarea oferită de TELUS International, în valoare de 80.000 de euro, centrul va beneficia și de o nouă construcție care va fi locuită de personalul centrului;
  • ,,Anul trecut, 350 de membri ai companiei TELUS International au contribuit la istoria HOSPICE Casa Speranței prin cel mai mai mare eveniment de voluntariat din cei 25 de ani de existență ai Fundației. Au reușit acest lucru prin reconstruirea unei clădiri vechi, prin renovarea locuințelor pentru familii cu copii cu afecțiuni incurabile, plantarea a sute de copaci și crearea unui loc de joacă. Anul acesta, voluntarii companiei se întorc pentru a continua proiectul început în 2016.” a declarat Alex Pădureanu, Director General Adjunct & Director de Strângere de Fonduri al Hospices of Hope.

Aș vrea să particip și în 2018? Da, din tot sufletul. Ce aș vrea să fie diferit? Să fiu printre primii care ajung și ultimii care pleacă din Copăceni. 🙂