Cum fu la Let's Do It, Romania 2016?

Cum fu la Let’s Do It, Romania 2016?

În sfârșit am participat și eu la o ediție Let’s Do It, Romania! Vânam de ceva vreme inițiativa asta, dar, din diverse motive, nu am putut participa. Am mai fost în liceu la o acțiune de genul, care spre rușinea mea nu-mi mai amintesc cum se numea, și am fost undeva pe lângă Bacău. Iar după am avut concert URMA, dacă nu mă înșel. Fun times, yes yes. Iar când am văzut în vlogul lui Pandutzu că își face echipă din followers pentru #letsdoit, mi-am zis „gata, sâmbăta asta nu-mi fac niciun alt program!”.

În total, am reuşit să implicăm în cele 4 acţiuni peste 1 000 000 de voluntari, transformând “Let`s Do It, Romania!” în cea mai mare mişcare socială din România. În perioada 2010-2015, voluntarii au reuşit să strângă peste 2 200 000 de saci de deşeuri, reprezentând 22 500 de tone. Din 2010 şi până astăzi, peste 8 500 000 de ore de voluntariat au fost dedicate proiectului. Dintre voluntarii care au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, 550 000 au fost elevi. La nivel naţional, peste 2500 de voluntari au făcut parte din echipa de organizare, fiind implicate toate judeţele din România.

Ce s-a întâmplat până la urmă în prima jumătate a zilei de 24 septembrie? M-am trezit la 7 și direcția „filtru de cafea”. Apoi m-am gândit vreo 30 minute cu ce să mă îmbrac și cred că am luat decizia cea mai bună: blugi lungi (ca să nu mă zgârâi în toate buruienile), bocancii „de trântă” (pentru că cine știe dacă prindem o zonă de noroi sau nu), bluză și geacă. La 9:05 eram deja la Unirii de unde trebuia să mă preia Panda la și 10. TREBUIA!! Pentru că, săracul de el, la și 20 când l-am sunat încă dormea. Îl iertăm, că e băiat bun, și mai băgăm o cafea de la Mc până ajunge și el.

În jur de 10 am ajuns la punctul de înregistrare Brico Depot Pantelimon unde ne-am întânit și cu restul găștii #PanDoers, cum frumos și clișeic ne-a botezat Pandutzu. Am ales că vom merge pe lângă Cernica, am primit mănuși șmechere și 25 de saci de cadavre, cum le zic eu. 7 oameni, 2 mașini, GPS-ul cu destinația Cernica. Numai că GPS-ul ne-a trimis prin curtea unui om din mijlocul pădurii. Și evident că ne-am dat seama de asta când am văzut un nene debusolat că aproape i-am intrat în casă și ne și lătrau vreo 4 câini.

Într-un final au parcat băieții, am luat sacii la mine-n ghiozdan, ne-am pus mănușile și am început să strângem de lângă stradă orice nu era iarbă, crengi sau pământ: muuulte chiștoace de țigară, sticle/bidoane de bere/suc, haine, pungi, pahare, papuci, sticlă, folii de pastile, conserve, de toate. Cele mai enervante de strâns erau chestiile mici și deja îngropate. Noroc de mănușile alea super pe care le-am primit pentru că aveau palma cauciucată și puteam scormoni în pământ cât voiam noi. După vreo oră am dat peste Raiul Gunoaielor, adică zona din poza de mai jos. Și din exterior spre interior am început să umplem sacii. Și i-am tot umplut până am rămas fără saci. Partea proastă e că nu am terminat de curățat. Cel mai probabil reușeam să strângem tot dacă începeam direct de aici. Dar, na, 25 de saci sunt mai buni decât niciun sac.

14453917_1278179385540016_2071566326_o

Din categoria „cele mai ciudate chestii găsite de #PanDoers” au fost:

  • un sutien și-o blăniță roz;

14361180_1276926545665300_8565023857289961122_o

  • o ceașcă din porțelan de cafea (d-alea cu floricele pictate cum au bunicii);
  • coji de castraveți, ridichi, roșii (întinse pe o distanță de vreo 50 metri);
  • numai eu am pus în saci vreo 20+ de scutece (norocul meu că erau strânse și nu cu minunățiile la vedere…);
  • o coloană vertebrală…;
  • plăci de lemn de la diverse tipuri de mobilă;
  • două rujuri din care unul era încă sigilat.

Primul care a avut vlogul gata a fost Bogdan Pricope:

Și apoi a postat și Panda episodul de ieri:

Fu foarte mișto, mi-a plăcut mult, a fost și fun. Deci abia aștept următoarea ediție! Începem de acum să presupunem ce alte dubioșenii vom găsi la anul?