Cum a fost la Webstock 2014

Cum a fost la Webstock 2014

Am întârziat ceva cu articolul acesta, dar îmi așteptam mini-statueta (veți vedea în continuare despre ce vorbesc). Și apoi nu aveam cu ce să-i fac poze. So here we go…

Vineri, 25 septembrie. Sunat alarma la 7:30 (realizat că plouă afară, înfofolit din nou în patură), 7:45, 8:00, 8:05, 8:10, 8:15. Gata, trezirea! Spălato-îmbracato-aranjat rapid. Plecat spre JW Marriott. Oră de vârf, înjurat șoferi dobitoci care nu știu să parcheze pe un sigur loc. Ajuns în fața sălii la 9:00. Cafea. Relaxare.

Atmosfera era chiar faină pentru o zi atât de mohorâtă și sala cu Webstock-ul părea deja plină. Din prima m-am întâlnit cu diverși prieteni cu care m-am bă-ce-faci-de-când-nu-ne-am-mai-văzut. Am primit un welcome pack cu o groază de lucruri mișto, de la cană McDonald’s de cafea, tricou Bitdefender, agende și pixuri până la boxă de la Vodafone, deodorant Gerovital, tricou de „căprioară”.

 

10645030_840845715940054_6071428578733134564_n

Welcome talk-ul a fost ținut, evident, de Manafu, plin de glumițe și mulțumiri pentru prezența în număr atât de mare la event. Între timp eu căutam prize libere pentru a-mi încărca telefonul și laptop-ul, pentru că minunata de mine a uitat să le încarce în noapte de dinainte. Cred că dacă aveam cameră foto, veneam și cu ea fără baterie… Pentru că Ancu… Buuun, deci cum facem acum? Revenim în epoca de școală generală și notăm cu pixul pe noua agendă Webstock 🙂

Printre speakerii care mi-au plăcut cel mai mult se numără Răzvan Exarhu, Emi Gal, Sergiu Biriș și Vlad Petreanu. Dar să-i luăm pe rând.

Jurnalistul Răzvan Exarhu a fost funny rău, a știut cum să atragă atenția și să-i trezească pe cei care erau încă somnoroși. El a prezentat aplicația Taste of Romania din care mai face parte și Adrian Hădean. Prin această aplicație (disponibilă pe Android, dar în curând și cei cu iOS și Windows o vor putea găsi) , băieții vor să aducă în prim-plan specificul gastronomic al fiecărei regiuni din România. Două puncte cheie ale talk-ului lui Exarhu? „Cel mai mâncat pește din Delta Dunării este pieptul de pui la grătar” și acest fabulos making of al Taste of Romania.

Emi Gal, founder si CEO la Brainient (cross-device interactive video advertising), ne-a spus povestea din spatele companiei locate în Londra. Băieții au avut drept clienți pe cei de la Disney, ASOS, Coca Cola, BMW sau LEGO. Un citat memorabil al lui Gal a fost „We’re not here for the money; we’re here for a shitload of money!”.

Co-founder-ul și CEO-ul Zonga, Sergiu Biriș, ne-a ținut un speech despre prima platformă din România cu 24 milioane de melodii pentru PC, dar și pe mobile. Biriș ne-a oferit și 5 luni gratis de Zonga. Deși sunt fan Deezer, cred că voi încerca totuși aplicația la un moment dat.

La sesiunea „New trends in blogging” m-a impresionat cel mai tare Vlad Petreanu, jurnalistul de care sigur ai auzit până acum, ba prin presă, ba la radio. E prima dată când îl prind într-o conferință și trebuie să vă spun că e un personaj aparte. E o combinație faină dintre „I have no idea what I’m doing here” cu „I’m the best”.

Eram entuziasmată inițial când am văzut că era invitat și Andrei Ciobanu (băiatu’ stand-up comedian și, mai nou, autor, cu #SUGEORAMONA). Speram să-mi spună ceva ce nu știam deja, dar am văzut că mulți din sală nu știau despre ce vorbea el, deci e ok. Ne-a spus despre campania KISS FM cu Sergiu și Andrei. Întâi băieții au făcut clipul ăsta, clip ce a devenit viral foarte rapid, fiind preluat și share-uit inclusiv de alte posturi de radio. Apoi, Sergiu și Andrei au făcut versurile pentru acest come back video și…bam…KISS FM! Pentru a vă distra un picuț, iată mai jos și niște bloopers de la filmări

Ce a mai fost mișto la Webstock?

  • Eclerul cu mango de la Reiffeisen Bank (programul „Viața fără cash”) a fost absolut sublim!!! Eram toată băluțe, băluțe după el. Evident că au dispărut instant cum le-au pus ospătarii pe mese.
  • Câștigătorii Galei Webstock îi puteți găsi aici.
  • Robofun îți dădea ocazia de a te roti 30 secunde pe o treabă, cât te scanează, iar în 10 zile, datorită unei imprimante 3D, primeai acasă la tine o mini-statuetă de 10 cm 😀
Untitled

Mini-Me

Per total, Webstock 2014 a ieșit foarte mișto și abia aștept să mă întorc și la anul! 🙂