Bea apă!

Bea apă!

Încerc de ceva vreme să-mi amintesc să beau apă regulat, să fac minimul ăla zilnic de 2 litri. Uneori îmi iese, alteori nu. Am folosit la un moment dat o aplicație foarte faină ce te notifica pe ideea „Bea, bre, niște apă să nu mori!”.  Dar țin cont și de unele trucuri în care apa îți poate sări în ajutor. Bag rapid juma’ de litru de apă înainte să mă culc pentru a mă trezi dimineața chiar la primul snooze sau pentru a nu „suferi” de mahmureală după ce beau alcool (chit că a fost doar o bere, chit că a fost vreun party de burlăcițe).

Acum vreo lună m-a pocnit o durere groaznică de cap cât încă eram la birou. Iau o pastilă, mai aștept ceva, tot nu trece. Între timp ajung acasă și mă arunc direct în pat să mă culc. Doar în cazuri extreme iau două pastile în aceeași zi, deci altă variantă nu aveam. Cred că m-am uitat două ore pe pereți până am reușit să adorm. Dimineață nu m-am trezit din cauza alarmei, ci capul meu în continuare bubuia. Nu știu cum sunteți voi, dar pe mine când mă doare capul adopt poziția ghiocelului, având senzația că dacă am capul cât mai aproape de podea, cu atât mă doare mai puțin. Mai iau o pastilă, mai fac o rugăciune către Arsenie Boca (ce pot să zic… era momentul oportun pentru o minune) și plec spre birou.

Zi cruntă, evident, durerea rezistă. Mă gândisem că poate era o combinație a sindromului ochii-benoclați-în-monitor-toată-ziua cu sindromul n-am-mai-făcut-demult-un-control-oftalmologic. Știind că urma să plec acasă la Bacău în weekend-ul următor, o sun pe doctorița mea de ochi preferată să-mi fac o programare.

După încă vreo două zile, stau eu ca Gânditorul de la Hamangia și, la fel cum mă izbise durerea de cap ce părea că o aveam de o veșnicie, îmi dau seama că deșteapta de mine nu s-a hidratat deloc de ceva zile. Așa că am dat pe gât câteva pahare pline ochi cu apă, și, drept dovadă, îmi trecuse durerea de cap până seara. Lumea era mai roz, eu eram mai floricică, redescoperisem sensul vieții.

De vreo două luni circulă pe net diverse clipuri marca La Fântâna, clipuri cu băietii rugbiști faini de la CSA Steaua ce te îndrumă să mai bei niște apă întrucât #apaitidaputere. Cel mai mișto mi se pare cel de mai jos:

Dar și ăsta e hazliu:

Acum, întrebarea mea e alta: la mine la birou când apare gașca CSA Steaua să-mi amintească să beau apă?