Atenționați persoanele de pe stradă dacă au ceva neregulă pe haine, față, genți?

Atenționați persoanele de pe stradă dacă au ceva neregulă pe haine, față, genți?

Când te grăbești undeva și n-ai timp să iei masa de trei ori pe zi în bucătărie, mai mănânci un ștrudel prin metrou în drum spre birou și ești plin de zahăr pudră peste tot. Când ai blugii prea strâmți, se mai întâmplă să ți se deschidă prohabul. Când un porumbel nu se mai poate ține, aterizează „minunăția” pe tine. Când mergi prin Mordor după/în timp ce plouă, ai stropi de noroi și pe spatele gambei. Sunt nenumărate astfel de exemple mai puțin plăcute celui care le pățește, dar de multe ori merge ca o prințesă pe stradă și nimeni nu-i atrage atenția. Numai mie de câte ori nu mi s-a întâmplat ceva de genul ăsta și nu m-a anunțat nici dracu :))

 

Eram azi pe scaunul din metrou și, cu nasu-n carte, o auzeam pe o tipă care stătea în fața mea în picioare cum vorbea la telefon. Îi povestea unei colege că „nu este nicio problemă, profu’ acceptă bani la test și-ți dă 7”. În fine, nu pe asta vreau să pun accentul; ci pe faptul că, evident, am ridicat instant ochii din carte să mă uit la ea. Primul contact vizual, având în vedere că era la nivelul ochilor mei, era șlițul descheiat ca Porțile Raiului al săracei fete. După ce m-am amuzat un picuț în sinea mea, m-am gândit la cea mai decentă replică pe care aș putea să i-o spun pentru a nu suna urât, dar în același timp nici să atragă privirile celorlalți (poate era mai rușinoasă fata, cine știe?). Din păcate nu m-am lămurit în privința acestui lucru. Mă gândeam la:

  • Să-i fac cu mâna pentru a mă vedea și să-i arăt cu degetul spre…prohab
  • – Pisi, încheie-te la șliț!
  • – Ia-ți blugi în care nu-ți pocnească fundul în ei, iar fermoarul nu se va mai deschide singur de capul lui.
  • – Dantelă roșie. Getting lucky tonight?

Deci, da, m-am simțit cam vinovată că nu am apucat să-i spun. Ies din metrou, fac cam 15 minute până la dentist. În fața mea, o oglindă și observ sublima etichetă ce-mi ieșea din bluză. Și am început să mă amuz. Bine că mi-am făcut diverse scenarii în cap cum să o atenționez pe tipa aia cu șlițul descheiat, dar să-mi spună careva timp de 45 minute cât am făcut pe drum că mi-am pus bluza invers și se vede eticheta peste trenci, canci.

Deci, dragii Moșului, voi le spuneți persoanelor care nu vă sunt prieteni că are pătrunjel în dinți/„minunăție” de porumbel pe spate/șireturi desfăcute/pete pe haine? Și dacă da, cum formulați observația?