Am fost la poligon de tir.

Am fost la poligon de tir.

Nu știu dacă a reținut, dar i-am zis la un moment dat că pe lista lucrurilor pe care vreau să le fac în viața asta e să „mă duc la un… o sesiune d-aia de… tir cu arcul, dar fără arc… cu împușcat într-o țintă. Poligon, așa!” Așa că Al Meu mi-a luat un voucher la Tactical Shooting Range. Aveam pachetul Cadet cu:

  • 25 cartușe 9x19mm;
  • oricare pistol de calibrul 9mm din dotarea poligonului;
  • închirierea unei linii de tragere pentru o jumătate de oră;
  • instructor pentru toată perioada de tragere;
  • și, cel mai important, 1 țintă.

Scria destul de explicit pe site: „Acest pachet este recomandat doritorilor fără experiență sau începători, dar poate fi ales de oricine dorește să-și dezvolte abilitațile în domeniul tirului sportiv sau de agrement.” Habar n-am ce înseamnă cartușe de 9X19mm sau calibru de 9mm. Tot ce-mi păsa era să am un instructor permanent lângă mine și pe-Al Meu care să-mi facă poze pentru Insta, hehe.

Dintr-un capăt al pământului (Dimitrie Leonida) până la celălalt capăt al pământului (Păcii) am luat metroul și apoi aproape un kilometru l-am mers pentru că n-aveam chef de căldura din RATB. A nu se uita că-n București pe 22 martie 2018 (când mi-a cumpărat voucher-ul) erau nămeți, iar pe 14 aprilie erau 20+ grade… 

La subsolul unei hale am găsit numai oameni mișto și profi. După ce-am semnat (amandoi, deși doar eu urma să trag) declarație pe propria răspundere cum că n-am mai împușcat niciodată, cum că n-avem permis de port-armă, cum că nu plănuim să-i omorâm pe toți de acolo, un instructor ne-a explicat care-i poziția corectă a corpului, cum trebuie să ținem arma și cum ochim. Apoi am mers la liniile de tragere, where the fun begins. 

– Puneți-vă ochelarii și căștile de protecție de acolo. Tu stai la bară, tu mergi și faci poze după linia galbenă.

– Nu vă supărați, dar nu-mi stau ochelarii ăștia peste ochelarii mei. 

– Dacă sunt ochelari de vedere, rămâneți doar cu perechea personală.

Deja mă gândeam cum îmi voi zgâria noile mele lentile… Pun căștile și un domn dublu cât mine (pe toate axele), dar simpatic foc îmi spune ceva.

Eu, c-un zâmbet blond pe moacă: Nu vă aud!

El își mișcă buzele din nou.

Eu, c-un zâmbet blond pe moacă: Nu vă aud!

El își mișcă buzele din nou.

Eu, c-un zâmbet blond pe moacă: Nu vă aud!

El: După prima tragere vă va reveni auzul!!! (Zici că începusem un Skype în care verificam dacă toată lumea are microfonul și boxele ca lumea…).

Și așa a fost. C-un instructor veșnic lângă mine care se asigura și că pun degetul pe trăgaci abia după ce m-am așezat corect, am început să pac pac. Mi-a plăcut maxim, chit că am stat mai puțin de 30 min acolo. După câteva gloanțe, a adus ținta mai aproape, a făcut un semn cu markerul pe găurile din tura aia, un „foarte bine” și apoi a mutat-o la o distanță mai mare.

Am avut o singură problemă. Problemă care s-a întâmplat de 2 ori. Două… n-am idee cum se cheamă… (remember când ziceam că nu mă pricep?) chestii-ce-se-desprind-de-glonț-după-ce-tragi mi-au aterizat direct în decolteu. M-am prins din prima ce e și de ce-mi arde pieptul. Îmi ia pistolul, mă întorc, zâmbet cretin și penibil, fac vânt ăluia să iasă, Al Meu mă filma non-stop și nu-i venea să creadă. 

Instructorul către el: Lasă, că-l vei găsi tu la noapte, hehe!

Și m-am întors ca o prințesă înapoi la împușcat. 

Care-i senzația? Pentru câteva minute, te concentrezi pe o singură chestie, nu e timp pentru altceva. Reculul ăla te zdruncină din toate încheieturile. Înțeleg de ce unii merg regulat la poligon pentru a se descărca de probleme și draci. Și când primești la final ținta cu toate găurile alea, parcă e premiul de „uite ce treabă bună am făcut!”. DAR e musai să ai un instructor lângă tine pentru că oricând se poate întâmpla o tragedie dintr-o prostie sau neatenție.

Contact Tactical Shooting Range:

  • Strada Valea Cascadelor, Nr, 21K, Sector 6, Bucuresti.
  • Luni- Vineri 12 – 22 Sâmbătă și Duminică 10 – 22
  • Telefon: 0758.330.540